Monday, February 23, 2015

Review : Terbaik Dari Langit.

Assalamualaikum . Mesti korang pelik , kenapa sekarang baru nak buat review ? Sebab baru sekaranglah aku ada masa nak tengok cerita ni .  Apa perasaan aku lepas tengok cerita ni ?

Gembira - sebab memang dah lama aku nak tengok sangat cerita ni . Dah tengok dan aku happy .


Now you can see betapa harmony nya mereka dalam poster tersebut . 

Bagi Aku , cerita ni lain daripada yang lain . Bukan cerita cinta , hantu , rumah tangga yang mengarut . Yang agak klise dalam industri filem Malaysia . Tapi cerita ni actually ada something yang dia nak kita sebagai penonton rasa apa itu erti persahabatan . Sahabat yang dah lama terpisah dan bertemu kembali untuk join satu road trip which I can say mencari 'sesuatu' . (UFO) . Cerita yang jalan ceritanya yg  mungkin kita fikir mengarut . Tapi lama-lama kita akan sedar apa yang sebenarnya maksud jalan cerita tu . Full of motivational quotes . 


Cerita ni pun boleh tahan sbb aku rasa setiap scene dia indah . Lagu yang ada cerita yang tersendiri . 
'' Bila kucing yang kau sayang tersesat di jalanan, Pasti ia akan mencari jalan pulang . Jika sahabat sejati meninggalkan dirimu , untuk apa kau bersedih kerna dia pasti kembali. 

Deep.

Cerita ni meningatkan aku dengan kawan2 aku , Thumbs up ! 

For those yang tak tengok lagi cerita ni .Cerita ni satu je aku boleh cakap , lain daripada yang lain. 

Assalamualaikum . 

p/s : Just a round the corner , Ya Allah 



No comments: